Pileći bujon možete koristiti za pripremu čorbi, variva, sosova i njime dati posebnu notu svojim specijalitetima. Ukoliko supu ne iskoristiite odmah, možete je stavti u zamrsivač i koristiti kasnij.
Evo kako na najjednostavniji način možete pripremiti ukusan pileći bujon. Ono što ovaj bujon razlikuje od ostalih je što se povrće dodaje pred sam kraj kuvanja, i tako zadržava aromu.
1. Ispržite piletinu u ulju, iseckanu ili celo pile.
2. Zatim, ubacite luk sa ljuskom, isečen na četvrtine, malo belog vina i ako volite lovorov list. Nalijte vode koliko da pokrije piletinu.
3. Kuvajte to 3-4 sata, dok se ne pojavi pena, a zatim dodajte celer, šargarepu i peršun i kuvati još 5 minuta.
4. Kada je gotovo, procedite bujon, a meso i povrće možete koristiti za pripremu nekog drugog jela.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom