Recept:
Iseckajte cvetove i listove makazama i stavite sve u široku teglu. Iako nije sezona nevena, potražite ga u staklenicima.
Prelijte suncokretovim ili hladnoceđenim maslinovim, susamovim ili bundevinim uljem, zatvorite teglu i stavite na sunčano ili toplo mesto.
Razmera neka vam bude čaša ulja na čašu cvetova.
Pogledajte i Kako da napravite kantarionovo ulje
Neka tegla stoji na suncu 4 do 5 nedelja. S vremena na vreme promućkajte smesu.
Nakon toga, ulje procediti kroz sterilnu gazu i čuvati u čistoj i suvoj staklenoj boci, na tamnom i hladnom mestu.
Imajte na umu da ulje nevena može da oksidira tako da uvek ga pomirišite pre upotrebe.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: ljepota.ba
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus