Od svih mogućih načina pripreme slanine, pečenje može dati najukusniji obrok. Tako slanina može biti savršeno hrskava, ukusna, a pripremom se neće napraviti lom u kuhinji.

Najvažnije je da slaninu stavite u rernu koja nije prethodno zagrejana. Na taj način se meso postepeno peče.

Pogledajte i Kako da skuvate savršen rastresit pirinač

Na pleh najpre stavite aluminijumsku foliju, pa ćete kasnije lakše očistiti nered. Zatim rasporedite po plehu slaninu isečenu na tanke režnjeve, stavite u hladnu rernu i uključite je na 200 C.

Proverite da li je slanina pečena nakon 17 do 20 minuta. Vreme pečenja će zavisti od debljine režnjeva slanine i tipa rerne. Ako je slanina zlatno braon boje, gotova je. Izvadite meso iz pleha i prebacite na drugi pleh na koji ste postavili papirne ubruse koji će upiti višak masnoće.

Prijatno!

Pogledajte i Zbog čega pržena slanina tako dobro miriše?

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: culinaryarts.about.com