Lekovita svojstva belog luka i nejgova fantastična aroma ponekad padnu u senku neprijatnog zadaha koji ostaje nakon ukusnog obroka. Srećom, određene namirnice sadrže materije koje neutrališu nezgodnog pratioca jela sa belim lukom.
Polifenoli, koji se nalaze u biljkama, mogu biti ključni u efikasnom suzbijanju zadaha od belog luka. Ova jedinjenja deluju kao antioksidanti i razbijaju sulfide koji daju oštar miris belog luka.1
Prvih pet namirnica sa liste sadrže polifenole, a efikasnost mleka dolazi iz kombinacije vode i masti koji ispiraju ostatke belog luka u ustima.
Evo koje namirnice su uspešni borci neprijatnog zadaha:
1. Jabuka
2. Spanać
3. Bosiljak
4. Peršun
5. Zeleni čaj
6. Mleko (punomasno ima veću efikasnost)
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu