Bez dobre supe ručak ne može da bude bogat ni kompletan. Ako ste početnik u kulinarstvu ili želite da pripremite provereno jelo koje su spremale bake, ovo je savršen recept za vas.

Sastav:

400 g pilećeg mesa (bubac, krila,  leđa, i nogice po želji)

1 veći koren celera

3 šargarepe (osrednje)

1 veći koren peršuna

1 manji krompir

manja glavica luka

pola kašičice bibera u zrnu

rezanci za supu ili knedle (po izboru)

so

seckani peršun ili celer

začini po želji

Pogledajte i recept Domaće griz knedle

Priprema:

Meso dobro oprati i staviti u veći lonac, dodati šargarepu seckanu na kocke, celer na kockice, peršun koren seckan, krompir ceo, luk (koji se preseče pola i  prepeče  na plotni ili ringli) i malo bibera u zrnu. Sve to naliti vodom, i kuvati na tihoj vatri da supa lagano vri. Vodu naliti pun lonac i više ne dolivati u toku kuvanja.

Kada voda uvri, nakon otprilike sat vremena, meso, krompir i luk izvaditi i dodati rezance. Najbolji su domaći rezanci ili knedle. U supu dodamo i malo seckanog celera ili peršuna (lišće),  začina i soli po ukusu. Supa neka provri  još  2-3 minuta i onda je sklonite sa šporeta.

Prijatno!  

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Kod bake u gostima