Bez dobre supe ručak ne može da bude bogat ni kompletan. Ako ste početnik u kulinarstvu ili želite da pripremite provereno jelo koje su spremale bake, ovo je savršen recept za vas.
Sastav:
400 g pilećeg mesa (bubac, krila, leđa, i nogice po želji)
1 veći koren celera
3 šargarepe (osrednje)
1 veći koren peršuna
1 manji krompir
manja glavica luka
pola kašičice bibera u zrnu
rezanci za supu ili knedle (po izboru)
so
seckani peršun ili celer
začini po želji
Pogledajte i recept Domaće griz knedle
Priprema:
Meso dobro oprati i staviti u veći lonac, dodati šargarepu seckanu na kocke, celer na kockice, peršun koren seckan, krompir ceo, luk (koji se preseče pola i prepeče na plotni ili ringli) i malo bibera u zrnu. Sve to naliti vodom, i kuvati na tihoj vatri da supa lagano vri. Vodu naliti pun lonac i više ne dolivati u toku kuvanja.
Kada voda uvri, nakon otprilike sat vremena, meso, krompir i luk izvaditi i dodati rezance. Najbolji su domaći rezanci ili knedle. U supu dodamo i malo seckanog celera ili peršuna (lišće), začina i soli po ukusu. Supa neka provri još 2-3 minuta i onda je sklonite sa šporeta.
Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Kod bake u gostima
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus