Ako ste u pripremi kajgane koristili samo jaja, so i eventualno mleko, niste iskoristili sav potencijal ovog ukusnog jela. Naime, falio vam je samo jedan sastojak koji od obične kajgane pravi kulinarsko remek-delo.
Kajgana će biti bolje teksture ako joj dodate malo gustina, savetuju na blogu ladyandpups.com.
Evo recepta
3 velika jajeta
1 1/2 kašika mleka
1 1/2 kašičica gustina
so
3 kašike putera
Pogledajte i 5 načina da iskoristite ljuske od jaja
1. Pomešajte u posudi mleko i gustin i mutite sve dok se ne izgube grudvice.
2. U posudu stavite 3 jajeta, dodajte im mleko i gustin i sve dobro promešajte. Posolite po ukusu.
3. Zagrejte tiganj s nelepljivim dnom na visokoj temperaturi, pa u njega stavite puter. Kada se puter otopi i pojave se mehurići dodajte jaja. Sačekajte 3 sekunde bez mešanja, do se na ivicama kajgane ne pojave mehurići. Zatim sklonite tiganj sa ringle i mešajte jaja tako da jedan krug tiganja promešate za sekund. Mešajte tako 12 sekundi.
4. Prebacite jaja na tanjir i uživajte!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem