Ako ste u pripremi kajgane koristili samo jaja, so i eventualno mleko, niste iskoristili sav potencijal ovog ukusnog jela. Naime, falio vam je samo jedan sastojak koji od obične kajgane pravi kulinarsko remek-delo.
Kajgana će biti bolje teksture ako joj dodate malo gustina, savetuju na blogu ladyandpups.com.
Evo recepta
3 velika jajeta
1 1/2 kašika mleka
1 1/2 kašičica gustina
so
3 kašike putera
Pogledajte i 5 načina da iskoristite ljuske od jaja
1. Pomešajte u posudi mleko i gustin i mutite sve dok se ne izgube grudvice.
2. U posudu stavite 3 jajeta, dodajte im mleko i gustin i sve dobro promešajte. Posolite po ukusu.
3. Zagrejte tiganj s nelepljivim dnom na visokoj temperaturi, pa u njega stavite puter. Kada se puter otopi i pojave se mehurići dodajte jaja. Sačekajte 3 sekunde bez mešanja, do se na ivicama kajgane ne pojave mehurići. Zatim sklonite tiganj sa ringle i mešajte jaja tako da jedan krug tiganja promešate za sekund. Mešajte tako 12 sekundi.
4. Prebacite jaja na tanjir i uživajte!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus