Lisnatno testo ste do sada kupovali, ali ako koristite domaće svako pecivo će biti ukusnije. Italijanska domaćica je podelila recept za lisnato testo koje se pravi u blenderu i to za manje od sat vremena, a nema čekanja ni da odstoji. Od njega možete da spremite najukusnija peciva koja će biti savršeno hrskava. Sastojke već imate kod kuće, pa se bacite na isprobavanje ovog recepta. 

  • Sastojci:
  • 130 g brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 140 g hladnog putera
  • 80 ml ledene vode 

Priprema: 
U blenederu pomešajte brašno, so, puter i vodu i dobro izblendirajte. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, pospite brašnom, a zatim razvucite. Preklopite do sredine, pa isto uradite i sa druge strane. Treba da dobijete kvadrat. Opet razvucite i na isti način preklopite. Ponovite postupak još 5 puta (sve ukupno treba da razvučete sedam puta). 

Printscreen/YT/ One day One recipe Kako se razvlači lisnato testo

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE