Domaćice u Srbiji ne eksperimentišu puno sa začinima i uglavnom se drže onih osnovnih. Ali začini mogu drastično da poboljšaju ukus jela, pogotovo ako znate da ih iskombinujete. Kako se približava Sveta Petka, koja pada u petak, na trpezi treba da se nađu specijaliteti od ribe. Mnogi je prave tako što ispohuju filete, ili je pripreme u rerni. Ali, ako želite da riba ima odličan ukus, u nastavku teksta pročitajte naše savete. Oni se odnose na skušu, ribu koja se često pravi, ali mogu da se primenjuju i na druge vrste.

Postoji dosta recepata za pripremu skuše, ali najvažnije je da uklopite prave začine, jer oni jelo čine aromatičnijim i ukusnijim. 

Koji začini dobro idu uz skušu? 

Ako ste ljubitelj pikantne hrane, onda vam savetujemo da skuši dodate nekoliko vrsta bibera, mlevene i tucane paprike, kao i đumbira. 

Takođe, muskatni oraščić se odlično slaže sa ribom, pogotovo skušom, a mnoge domaćice ne znaju da i matičnjak mogu da koriste kao začina i da samo prstohvat ove aromatične biljke može da poboljša ukus ribe

Ako se odlučite da skušu dinstate ili kuvate onda obavezno dodajte lovorov list i senf u prahu. A za pečenje koristite bosiljak i ruzmarin. Slobodno eksperimentišite sa začinima, jer će oni skušu učiniti savršeno ukusnom i gosti će biti oduševljeni.

Za slavu vam preporučujemo da isprobate recept i za mediteransku skušu

Pročitajte i ovo: Kako da sami napravite dimljenu skušu

BONUS VIDEO: 

Instagram/pp_recepti_kbzu Kako se čisiti riba

Izvor: StvarUkusa