Čokoladna glazura mnogima je omiljeni deo kolača ili torte. Dodavanje glazure je poslednji korak koji upotpunjava ukus svakog slatkiša, pa je važno kako ćemo je napraviti. Svi znaju da se glazura pravi od čokolade otopljene na pari i dodatka putera, ali šta ako nemate više čokolade kod kuće? Dobra vest je da i sa kakaom možete dobiti odličnu teksturu. Dolazi nam sezona slava i praznika, pa će vam više nego inače biti potreban recept za čokoladnu glazuru.
Sastojci:
- 2 kašike kakaa
- 3 kašike mleka
- 1/2 šolje šećera u prahu
- 30 g putera
- 1/2 kašičice burbon vanila u prahu
Recept za čokoladnu glazuru:
Pomešajte šećer u prahu i kakao prah, pa dodajte mleko i dobro promešajte. Kuvajte na laganijoj vatri uz stalno mešanje dok čokoladna glazura ne počne da peni. Ostavite oko 10 minuta da se ohladi i zgusne. Zatim dodajte puter i vanilu u prahu, pa umutite mikserom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem