Poznato je da se alkohol često koristi u pripremi hrane, jer daje poseban šmek. To su obično vino, konjak..., a manje je poznata činjenica da i sa votkom možete da napravite neka od najukusnijih jela, a najčešće je koriste za mariniranje mesa, ali sa ovim alkoholom možete da napravite i ukusnu pastu. Čuvena holivudska glumica Odri Hepber je bila poznati gurman, a najviše je volela da sprema pastu upravo sa votkom.
Recept za čuvenu italijansku pastu sa votkom nastao je osamdesetih godina prošlog veka, a ona se dodaje u sos. Ovo jelo sadrži dva sastojka, kao što su pavlaka za kuvanje i paradajz sos, koji nisu najbolja kombincaija, jer paradajz sos uzrokuje zgrušavanje mlečnih proteina, pa se zato dodajte votka. Ako volite da spremate hranu sa alkoholom, onda obavezno isprobajte recept za najmekše svinjsko ili goveđe meso.
Pročitajte i ovo: Kako se sprema sicilijanska pasta
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem