Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAŠTO SE U PASTU DODAJE VOTKA: Super trik koji će mnoge domaćice oduševiti

Autor Sanja Belinić

Paste su najpoznatije italijansko jelo koje možete da spremite na milion načina, a saznajte zašto je dobro da dodate votku.

 Zašto se votka dodaje u pastu Izvor: Shutterstock

Poznato je da se alkohol često koristi u pripremi hrane, jer daje poseban šmek. To su obično vino, konjak..., a manje je poznata činjenica da i sa votkom možete da napravite neka od najukusnijih jela, a najčešće je koriste za mariniranje mesa, ali sa ovim alkoholom možete da napravite i ukusnu pastu. Čuvena holivudska glumica Odri Hepber je bila poznati gurman, a najviše je volela da sprema pastu upravo sa votkom

Recept za čuvenu italijansku pastu sa votkom nastao je osamdesetih godina prošlog veka, a ona se dodaje u sos. Ovo jelo sadrži dva sastojka, kao što su pavlaka za kuvanje i paradajz sos, koji nisu najbolja kombincaija, jer paradajz sos uzrokuje zgrušavanje mlečnih proteina, pa se zato dodajte votka. Ako volite da spremate hranu sa alkoholom, onda obavezno isprobajte recept za najmekše svinjsko ili goveđe meso.

Pročitajte i ovo: Kako se sprema sicilijanska pasta

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:22
Barbi pasta
Izvor: TikTok/paularcamargo
Izvor: TikTok/paularcamargo

Izvor: StvarUkusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti