Poznato je da se alkohol često koristi u pripremi hrane, jer daje poseban šmek. To su obično vino, konjak..., a manje je poznata činjenica da i sa votkom možete da napravite neka od najukusnijih jela, a najčešće je koriste za mariniranje mesa, ali sa ovim alkoholom možete da napravite i ukusnu pastu. Čuvena holivudska glumica Odri Hepber je bila poznati gurman, a najviše je volela da sprema pastu upravo sa votkom.
Recept za čuvenu italijansku pastu sa votkom nastao je osamdesetih godina prošlog veka, a ona se dodaje u sos. Ovo jelo sadrži dva sastojka, kao što su pavlaka za kuvanje i paradajz sos, koji nisu najbolja kombincaija, jer paradajz sos uzrokuje zgrušavanje mlečnih proteina, pa se zato dodajte votka. Ako volite da spremate hranu sa alkoholom, onda obavezno isprobajte recept za najmekše svinjsko ili goveđe meso.
Pročitajte i ovo: Kako se sprema sicilijanska pasta
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus