Italijani su poznati po ukusnoj pasti, a na Sicijili možete da probate pravi specijalitet. Vešte italijanske domaćice su osmislile recept za pastu koja je i ukusna, ali i izgleda savršeno. Brzo se sprema, a kombinacija maslina, čeri paradajza, inćuna i belog vina je prosto neodovljiva. Uživaćete u svakom zalogaju.
- Sastojci:
- 230 g špageta
- 2-3 čena belog luka
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 1 kašika paradajz paste
- 3/4 šolje suvog belog vina
- 15 g inćuna
- 60 g crnih i zelenih maslina (bez koštica)
- 2 kašike kapara (oceđenih ili osoljenih)
- 230 g čeri paradajza
- svež peršun
- parmezan
Priprema:
Stavite špagete da se kuvaju. U tiganju na malo ulja propržite mleveni beli luk i tucanu papriku okod 30 sekundi. Zatim dodajte paradajz pasu i proemšajte. Nakon par minuta dodajte belo vino, inćune, kapar i seckane masline promešajte. Kada krene da ključa dodajte nekoliko kutlača vrele vode u kojoj su se kuvali špageti. Nakon toga dodajte i paradajz koji se prepolovili. Ostavite još 3 minuta da se krčka. Ocedite špagete i dodajte u tiganj, pa promešajte. Ugasite šporet, pa pospite parmezanom, promešajte i ponovo pospite parmezanom. Ako deluje suvo dodajte još malo vode u kojoj se kuvala testenina.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem