Kako bi se što bolje iskoristili hranljivi sastojci iz povrća i ono zadržalo lepu boju, potrebno je znati neke činjenice:
Pošto se veliki deo vitamina i minerala gubi prilikom kuvanja i ostaje u vodi u kojoj se kuvalo, najbolje je da se povrće upotrebljava za kuvanje supa ili variva jer će se tako hraljnivi sastojci maksimalno iskoristiti.
Kako bi povrće zadržalo lepu boju i sačuvalo što više hranljivih materija, minerala i vitamina, najbolje je kuvati ga u što manje vode i masnoće.
Iako se u receptima retko gde pominje, zapamtite da se povrće nikada ne kuva ili prži bez poklopca.
Takođe, nije preporučljivo ni potapanje povrća u vodi pre kuvanja, već ga samo treba dobro oprati pod mlazom hladne vode.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus