Kako bi se što bolje iskoristili hranljivi sastojci iz povrća i ono zadržalo lepu boju, potrebno je znati neke činjenice:
Pošto se veliki deo vitamina i minerala gubi prilikom kuvanja i ostaje u vodi u kojoj se kuvalo, najbolje je da se povrće upotrebljava za kuvanje supa ili variva jer će se tako hraljnivi sastojci maksimalno iskoristiti.
Kako bi povrće zadržalo lepu boju i sačuvalo što više hranljivih materija, minerala i vitamina, najbolje je kuvati ga u što manje vode i masnoće.
Iako se u receptima retko gde pominje, zapamtite da se povrće nikada ne kuva ili prži bez poklopca.
Takođe, nije preporučljivo ni potapanje povrća u vodi pre kuvanja, već ga samo treba dobro oprati pod mlazom hladne vode.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem