1. Suvo grože očistite i potopite u rum da odstoji nekoliko sati. Očišćene smokve, urme i orahe naseckajte i stavite u jednu dublju posudu (možete jedan deo oraha i da sameljete). Sve pomešajte s oceđenim suvim grožđem i naseckanim žele-bombonama.
2. Keks izlomite i stavite u drugi duboki sud. Prelijte ga s ono malo toplog mleka i rumom pa pomešajte.
3. U duboku posudu stavite maslac, dodajte šećer i vanilin-šećer i mutite mikserom dok ne dobijete finu penastu masu.
4. Čokoladu rastopite i dodajte u maslac, mutite dok se ne sjedini. Suvo voće i keks spojte zajedno, promešajte, dodajte maslac s čokoladom i sve lepo sjedinite varjačom.
5. Kalup za tortu (može i duguljasti) nakvasite i prekrijte najlon folijom. Smesu za kasato tortu rasporedite u kalup, pritisnite dobro kako ne bi ostale šupljine. Prekrijte najlon folijom i stavite u frižider preko noći. Kad se ohladi i stegne, sklonite foliju i prevrnite je na tanjir za tortu.
6. Premažite celu toru kremom koji ste umutili od maslaca, šećera i otopljene čokolade. Pospite kakaom samo gornju stranu torte.
Napomena: Umesto krema, možete da umutite i šlag.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem