1. Mladi spanać očistiti, oprati i osušiti. Papriku oprati, očistiti, osušiti, izvaditi semenke i belu opnu, pa iseći u tanke trake. Zrna pinije blago propržiti u tiganju bez masnoće dok ne dobiju zlatnobraon boju. Staviti na tanjir, ohladiti.


Sastojci:

200 g mladog spanaća
po 1 mala žuta i crvena paprika
2 kašike zrna pinije
kašičica senfa
sok jednog limuna
so, biber
prstohvat šećera
4 kašike ulja
6 kašike sirćeta
4 jajeta

2. Pomešati senf sa sokom limuna, solju, biberom i šećerom. Postepeno dodavati ulje i mutiti mutilicom. Pripremljene sastojke za salatu zatim pažljivo pomešati sa marinadom.

3. Salatu od paprike i spanaća rasporediti na tanjire ili u posude. U loncu skuvati 500 ml vode zajedno sa sirćetom. Svako jaje (bez ljuske) zasebno stavljati u šoljicu ili kutlaču i spušati ga u vodu sa sirćetom. Pritom prebacivati belance preko žumanceta. Svako držati u sirćetnoj vodi 4 minuta.

4 Poširana jaja, jedno po jedno, uz pomoæ kutlače vaditi iz vode, pustiti da se ocede, položiti svako na tanjir ili u posudu garniranu spanaćem i paprikama.