1. Mladi spanać očistiti, oprati i osušiti. Papriku oprati, očistiti, osušiti, izvaditi semenke i belu opnu, pa iseći u tanke trake. Zrna pinije blago propržiti u tiganju bez masnoće dok ne dobiju zlatnobraon boju. Staviti na tanjir, ohladiti.
2. Pomešati senf sa sokom limuna, solju, biberom i šećerom. Postepeno dodavati ulje i mutiti mutilicom. Pripremljene sastojke za salatu zatim pažljivo pomešati sa marinadom.
3. Salatu od paprike i spanaća rasporediti na tanjire ili u posude. U loncu skuvati 500 ml vode zajedno sa sirćetom. Svako jaje (bez ljuske) zasebno stavljati u šoljicu ili kutlaču i spušati ga u vodu sa sirćetom. Pritom prebacivati belance preko žumanceta. Svako držati u sirćetnoj vodi 4 minuta.
4 Poširana jaja, jedno po jedno, uz pomoæ kutlače vaditi iz vode, pustiti da se ocede, položiti svako na tanjir ili u posudu garniranu spanaćem i paprikama.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus