Bela šećerna glazura ili icing glazura se uglavnom koristi kada želimo da ukrasimo božićne kolače. Ali, nju možete da koristite za dekoraciju najlepših poslastica i za praznik koji nam se približava, a to je Uskrs. Šećerna glazura je malo komplikovanija za pripremu od čokoladne, jer često može da se desi da pukne ili da se stvrdne pre nego što krenete da ukrašavate torte ili kolače. Zato mnoge domaćice i odustaju od pripreme ove glazure, a ona može da ulepša svaku poslasticu.
Mi vam donosimo jedan od najboljih recepata za šećernu glazuru koja se ne lepi i puca, a sve što treba da uradite jeste da ispratite korake u receptu.
Sastojci:
- 4 g želatina
- 3 kašike vode
- 100 g šećera
- 1 kašičica soka od limuna
Recept za najbolju šećernu glazuru:
U posudi pomešajte želatin sa kašikom vode, pa ostavite da nabubri 15 minuta. Za to vreme u šerpu sipajte šećer, dve kašike vode i sok od limuna. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa dodajte želatin i promešajte. Dobijenu smesu sipajte u neku posudu i mutite oko 5 minuta. Odmah krenite da ukrašavate jer će se glazura stvrdnuti ako ostavite da stoji.
Pročitajte i ovo: Kako se pravi bela ledena glazura
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus