6 saveta za pravilnu upotrebu lovorovog lista:
1. Lovorov list dodajte 5 minuta pre nego što je čorba gotova, a 10 minuta pre nego što su dinstana jela spremna.
2. Nemojte dodavati lovorov list u pileći bujon, inače će bujon izgubiti ukus i aromu.
3. Dodajte ga u ograničenim količinama u čorbu od povrća ili ga nemojte dodavati uopšte, pošto su ovakve supe već aromatizovane povrćem.
4. Ubacujte ne više od 1-2 lista po litru tečnosti.
5. Pre nego što dodate lovorove listove u jelo, trljajte ih jedan o drugi, aroma će postati intenzivnija.
6. Ne ostavljajte lovorov list u gotovom jelu, jer tako dodaje gorčinu. Treba da ga izvadite odmah nakon kuvanja. Možda će vas zanimati i zašto se dodaje lovorov list u jela.
Pročitajte i 7 saveta za pripremu najboljeg rižota
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Proja sa tri vrste sira
Češki kolač sa makom
Lagani krompir paprikaš
Slavski rolat sa jajima i vlašcem
Slavske kokos kuglice sa konjakom i kafom