6 saveta za pravilnu upotrebu lovorovog lista:

1. Lovorov list dodajte 5 minuta pre nego što je čorba gotova, a 10 minuta pre nego što su dinstana jela spremna.

2. Nemojte dodavati lovorov list u pileći bujon, inače će bujon izgubiti ukus i aromu.

3. Dodajte ga u ograničenim količinama u čorbu od povrća ili ga nemojte dodavati uopšte, pošto su ovakve supe već aromatizovane povrćem.

4. Ubacujte ne više od 1-2 lista po litru tečnosti.

5. Pre nego što dodate lovorove listove u jelo, trljajte ih jedan o drugi, aroma će postati intenzivnija.

6. Ne ostavljajte lovorov list u gotovom jelu, jer tako dodaje gorčinu. Treba da ga izvadite odmah nakon kuvanja. Možda će vas zanimati i zašto se dodaje lovorov list u jela.

Pročitajte i 7 saveta za pripremu najboljeg rižota

BONUS VIDEO

TikTok/afsennah Kako koristiti lovorov list za negu kose

StvarUkusa