Čuveni glumac je oduvek voleo kuvanje, pa se oprobao u toj profesiji i odlično mu ide. Za sad je izdao kuvar koji je prošao sa dobrim recenzijama. Predstavljamo vam njegov recept za makarone. Uživajte!
Sastojci:
3 kašike maslinovog ulja
50 g pančete ili obične slanine, iseckane na kockice
3 čena belog luka, oguljena, ali cela
mlevena svinjetina
so i sveže mlevena paprika
1/4 čaše crnog vina
250 g šampinjona peremo, sitno isekanih
750 g paradajza, iseckanog
pakovanje fusila
1/2 šolje listova svežeg peršuna
1/2 šolje sveže izrendanog parmezana
Priprema:
U loncu srednje veličine za supu zagrejte 2 kašike ulja na umerenoj temperaturi. Dodajte pančetu i kuvajte je dok se rubovi ne počnu savijati, 2-3 min. Dodajte čenove belog luka, preostalu kašiku ulja i mlevenu svinjetinu, a začinite sa prstohvatom soli i bibera. Povećajte toplotu na srednju i kuvajte svinjetinu dok se ne porumeni sa svih strana, 5-6 min. Zatim povećajte temperaturu na visoku i dodajte vino. Skuvajte ga na pola - to se brzo dešava, pa umešajte iseckane šampinjone i dodajte prodinstan paradajz. Neka sos proključa, a onda odmah smanjite toplotu tako da se kuva na tihoj vatri. Kuvajte 45 minuta, a zatim isključite šporet. Dok sos kuva, kuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju. Testeninu poslužite u pojedinačnim tanjirima prelivenu sa dosta sosa, pa ukrasite paprikom, peršunom i parmezanom.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.