Čuvena glumica voli da kuva za svoju porodicu i deca je često hvale, a sada je i sa fanovima podelila recept.
Za 12 mafina
Sastojci:
2/3 šolje biljnog ulja, plus još malo za podmazivanje
1 2/3 šolje univerzalnog brašna
1 kašika mlevenog cimeta
1 kašika praška za pecivo
1/2 kašike morske soli
4 kašike mlevenih lanenih semenki
2 kašike čia semenki
2/3 šolje ispasirane banane
1/2 šolje šećera
1/2 šolje kokosovog šećera ili tamno smeđi šećer
2 velika jaja
Uputstva:
Zagrejati rernu na 180°C. Podmažite kalup za mafine. U većoj posudi promešajte zajedno brašno, cimet, sodu bikarbonu i so, a zatim umutite lanene i čia semneke. U drugoj posudi izmikasajte banane, oba šećere, ulje i jaja. Dodajte smesu od brašna u smesu od banana mešajući sve vreme dok dodajete. Podelite testo u kalupe za mafine i svaki mafin pospite susamom. Pecite dok ne dobiju zlatno smeđu boju i dok čačkalica umetnuta u sredinu ne postane čista, 18 do 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus