Čuvena glumica voli da kuva za svoju porodicu i deca je često hvale, a sada je i sa fanovima podelila recept.

Za 12 mafina

Sastojci:

2/3 šolje biljnog ulja, plus još malo za podmazivanje

1 2/3 šolje univerzalnog brašna

1 kašika mlevenog cimeta

1 kašika praška za pecivo

1/2 kašike morske soli

4 kašike mlevenih lanenih semenki

2 kašike čia semenki

2/3 šolje ispasirane banane

1/2 šolje šećera

1/2 šolje kokosovog šećera ili tamno smeđi šećer

2 velika jaja

Uputstva:

Zagrejati rernu na 180°C. Podmažite kalup za mafine. U većoj posudi promešajte zajedno brašno, cimet, sodu bikarbonu i so, a zatim umutite lanene i čia semneke. U drugoj posudi izmikasajte banane, oba šećere, ulje i jaja. Dodajte smesu od brašna u smesu od banana mešajući sve vreme dok dodajete. Podelite testo u kalupe za mafine i svaki mafin pospite susamom. Pecite dok ne dobiju zlatno smeđu boju i dok čačkalica umetnuta u sredinu ne postane čista, 18 do 20 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs