Ovi vrhunski kuvari promenili su prehrambenu industriju na bolje svojim inovativnim receptima, neverovatnim tehnikama i nezaboravnim ličnostima.
Ona je verovatno jedna od najpoznatijih kuvarica u istoriji Amerike, zaslužna je za upoznavanje zemlje sa francuskom kuhinjom zahvaljujući kuvaru koji je izdala Upoznajte se sa francuskom kuhinjom (Mastering the Art of French Cooking), objavljenom 1961. godine. Napisala je još nekoliko kuvara i imala par emisija, uključujući i Francuski kuvar.
On bio je više od kuvara - bio je svetski poznati putnik i pripovedač. Burden je promenio način na koji svet jede svojim dragocenim lekicijama da je bitno da upoznajete lokalnu kuhinju zemlje u kojoj boravite i da jedete u njihovim lokalnim restoranima, da cenite vrednosti domaće kuhinje i da ne naručujete ribu ponedeljkom.
Karijeru je započela kao analitičarka nuklearnog budžeta za Belu kuću, ali Ina Garten sada je poznata po napisanim kuvarima i kuvarskoj emisiji na Food Network mreži pod nazivom Bosonoga kontesa. Postala je popularna i poznata po svojim ukusnim, nekomplikovanim receptima, a takođe poseduje korisne savete za kuvanje kako za početnike tako i za one koji su iskusni u kuvanju.
Ona zna sve da radi od kuvanja, baštovanstva, zabave, samostalnih zanata i ukrašavanja. Toliko je doprinela modernoj sceni kuvanja, uključujući isprobane recepte za klasična jela poput čokoladnih kolačića, pečenog povrća i još mnogo toga. Bez obzira na to šta želite da napravite, velike su šanse da Marta Stjuart ima recept ili čak čitav kuvar posvećen tome.
The Food Network ne bi bio potpun bez Altona Brauna, koji je u njihovom timu više od dve decenije. Braunova emisija, Good Eats, koristi kombinaciju školske metode učenja i zabavnih skečeva da objasni kako da napravite savršeno jelo, podstičući ljude da razmišljaju da uključe nauku u kuvanje.
Ako volite da pravite deserte, onda sigurno znate ko je Daf Goldman. Vlasnik Čarm siti kejks restorana (Charm City Cakes) u Baltimoru i zvezda emisije Ace of Cakes, Goldman kreativno pristupa pečenju, pomerajući granice konvencionalnog pravljenja kolača.
Iako je možda najpoznatija kao model kupaćih kostima, Krisi Tigan započela je novo poglavlje u svojoj karijeri kao autorka kuvara, izdavši dve popularne knjige o Cravingsu. Njeni recepti prate urnebesne anegdote iz njenog života i korisne savete za kuvanje, a poznata je po tome što je modernizovala klasična jela.
Ako ste ljubitelj tradicionalne jugozapadne i mediteranske hrane, Bobi Flaj je utro put ovim kuhinjama. Nakon pobede u Iron Chef-u (američki rijaliti u kome se takmiče kuvari), Flaj se istakao tako što je otvorio restorane širom zemlje i u različitim popularnim TV emisijama, uključujući Dečak je upoznao gril (Boy Meets Grill).
Iako se percepcija većine ljudi o Gordonu Remziju zasniva na njegovoj ličnosti i vatrenom raspoloženju, ne može se poreći da je on talentovani kuvar. Njegovo najpoznatije jelo, govedina Velington, savršeno je jelo za posebnu priliku ili odmor.
Rejčel Rej je topla, energična i prizemna. Njeni pristupačni recepti su nešto što svi možemo da cenimo. Postala je popularna svojom emisijom Jelo za 30 minuta, a danas njena franšiza uključuje dnevnu emisiju, kao i nekoliko linija proizvoda, uključujući posuđe, ukras za dom, hranu za kućne ljubimce i još mnogo toga.
Sa desetinama restorana i bistroa širom sveta - uključujući i njegov vodeći restoran Spago - Volfgang Pak sasvim sigurno je ostavio svoj pečat prehrambenoj industriji. Svetu je predstavio gurmansku picu sa dimljenim lososom i kavijarom. Njegov preduzetnički duh pomogao mu je i izgradnji carstva. Danas njegovo ime možete pronaći svuda, od posuđa do supe iz konzerve.
Pored zabavnih fraza, Emeril Lagase poznat je po ljubavi prema cajunskoj i kreolskoj kuhinji, kao i prema svom New New Orleans stilu. Njegov kuvarski šou Emeril Live, trajao je više od decenije, a danas u njegovoj hrani možete uživati u njegovim restoranima širom zemlje.
Nazivaju ga dekanom američke kuhinje, Džejms Bird ima i svoju fondaciju. To je kulinarsko umetnička organizacija koja dodeljuje nagrade kuvarima, ugostiteljima, autorima i novinarima. Bird je bio domaćin prve TV emisije za kuvanje, kojom je krčio put svim današnjim popularnim slavnim kuvarima.
Bez obzira da li tražite savete za pripremu obroka ili recept za pripremu obroka od hrane koju imate u frižideru, Re Drumond ima rešenje za vas. Zahvaljujući svom blogu i, kasnije, TV emisiji, Drumond pravi domaćinsku hranu za čitavu porodicu, a takođe ima i liniju svetlog, cvetno ukrašenog posuđa.
Zvezda The Naked Chef, poznat je po svojim jednostavnim i pristupačnim receptima. Pored toga što je očarao svet svojim ukusnim obrocima, Džejmi je popularnost iskoristio i da sa svojom kampanjom utiče na poboljšanje dečijih prehrambenih navika i sistema školskog ručka.
Đada je uspela da savršeno ukusnu italijansku kuhinju prilagodi današnjem vremenu. Zvezda Food Networka je od klasičnih italijanskih jela uspela da napravi moderna i pristupačna kućnim varijantama, a povrh svega dosta recepata je učinila zdravim.
Kalifornijska kuhinja. Jesti polako. Domaći proizvodi. Kako god ga zvali, danas ne bismo imali ovaj divan trend bez kuvarice Alis Voters. Ona je otvorila svoj restoran Chez Panisse 1971. godine, postajući jedna od prvih kuvarica koja je nabavila organske sastojke od lokalnih farmera i proizvođača za svoja jela.
Ona je bila na čelu veganskog pokreta i postala je prva veganka koja je pobedila u kulinarskom takmičenju na televiziji. Pokrenula je veganski lanac restorana Kloe. Do danas je objavila nekoliko kuvara veganskih recepata.
Gornašeli je oduševljena američkim sastojcima i zdravom hranom, a trenutno je izvršni kuvar u restoranu Butter u Njujorku.
Kultna emisija Gaja Ferija
Diners, Drive-Ins and Dives i dalje je popularna širom zemlje zbog neverovatnog ukusa porodičnog jela. Feri se ne stidi ni hrabrih ukusa ni masnih jela i on je nadahnuo naciju da otkrije odličnu hranu koja se servira u njihovim lokalnim restoranima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem