Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIMUN ŠPAGETE PO RECEPTU SOFIJE LOREN: Omiljeno jelo čuvene glumice sprema se za tili čas i izuzetno je aromatično 

Isprobajte sos za pastu po receptu čuvene dive Sofije Loren.

 Pasta Sofije Loren Izvor: Shutterstock

"Radije bih jela pastu i pila vino, nego nosila veličinu 0"; sigurno ste puno puta naišli na ovu izjavu čuvene italijanske dive Sofija Loren. Sofija je oduvek važila za jednu od najseksepilnijih žena sveta, ali to ne znači da se lišavala hrane zarad linije; upravo suprotno - uživala je kako u isprobavanju, tako i u osmišljavanju recepata. Loren je čak objavila i dva kuvara: "In cucina con amore" 1972. godine, a 1998. "Sophia Loren's Recipes & Memories". Sasvim očekivano, testenina je u njenom kuvaru zauzela centralno mesto, a ovog puta mi vam donosimo jedan od Sofijinih recepata za pastu - veoma jednostavan, ali očaravujće ukusan i aromatičan.

Sastojci:

  • 250 g špageta
  • 60 g maslaca
  • 3 čena belog luka
  • korica 3 limuna
  • 60 ml soka od limuna
  • 120 ml pavlake za kuvanje
  • so, biber
  • 25 g izrendanog parmezana
  • šaka svežeg bosiljka

Možda će vas zanimati

Priprema:

Makarone skuvajte na uobičajen način. Sitno iseckajte beli luk, narendajte koricu limuna i iscedite sok. U većem tiganju rastopite maslac na umerenij temperaturi. Propržite beli luk, dodajte polovinu pavlake za kuvanje i začinite po ukusu. Dinstajte nekoliko minuta uz povremenoo mešanje. Ubacite gotovu testeninu, pa prelijte ostatkom pavlake. Dodajte sok i koru od limuna i mešajte da se sve lepo sjedini. Dodajte sitno naseckan bosiljak i pre serviranja pospite parmezanom. 

Izvor: Stvar ukusa

 Pasta Sofije Loren. Izvor: Shutterstock

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti