1. Izmrviti kvasac (umesto svežeg može se upotrebiti i 1 kesica suvog), dodati mlaku vodu, brašno, maslinovo ulje i so pa umesiti testo. Ako je pregusto, doliti još malo vode. Testo treba da bude glatko i ne sme da se lepi za ruke i činiju.
2. Na namašćen pleh prebaciti testo i rastanjiti ga. Ivice ostaviti malo deblje. Ostaviti da odstoji 15 minuta.
3. Za to vreme izrendati sir i iseći masline na kolutiće. Paradajz pire začiniti origanom.
4. Premazati testo paradajz pireom. Posuti ga sirom, poređati tunjevinu i masline. Posuti origanom.
5. Pica treba da odstoji oko deset minuta. Za to vreme zagrejati rernu na 200°C. Peći picu 20 minuta.
Pica sa tunjevinom i maslinama
Tunjevina i masline odvešće vas u mislima negde porednekog toplog mora...
Još iz kategorije
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno