Iako kajgana spada u klasičan obrok koji se lako priprema, domaćice znaju da nijedno jelo nije tako obično da u pripremi ne vrebaju greške koje nam mogu smanjiti uživanje.
Pogledajte koje su najčešće greške u pripremi kajgane.
1. Nemojte biti previše blagi prema jajima. Dobro ih umutite snažnim pokretima, tako da pre stavljanja u tiganj za pečenje dodate vazduh i volumen. Možete ih jače mutiti i nakon stavljanja u tiganj, ali ono što ne smete da uradite je da ih promešate i tako ostavite da odstoje.
2. Nemojte dodavati mleko, pavlaku ili vodu u jaja. Ljudi misle da će jaja tako biti kremastija, ali jaja i tečnost će se razdvojiti tokom prženja i stvoriti vlažna, prepečena kajgana. Pavlaku možete dodati jajima nakon što ih sklonite sa šporeta. Umesto dodavanja ulja u tiganj, u smesu pre pečenja možete dodati maslac.
Pogledajte i Kako da pripremite savršenu kajganu
3. Nemojte ih pržiti na previsokoj temperaturi. Ključ je u tome da ih pržite na umerenoj temperaturi. Tokom pečenja možete ih pomerati sa šporeta i opet vraćati.
4. Nemojte ih prepeći. Skinite ih s izvora toplote neposredno pre nego što su gotova, preostala toplota u tihganju će odraditi svoje. Osim toga, najbolje je da koristite tiganj s nelepljivim dnom kako pola kajgane ne bi ostalo zalepljeno za posudu.
5. Ne mešajte viljuškom jaja. Dok se jaja peku nemojte ih mešati viljuškom. Pripremajte kajganu koristeći kuhinjsku lopaticu otpornu na toplotu ili drvenu varjaču.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: bonappetit.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem