Čaj od peršuna se koristio za regulisanje menstrualnog ciklusa i smatralo se da pomaže vraćanje materice u normalno stanje nakon porođaja. Pored toga, ovaj napitak je odličan lek za sva oboljenja bubrega. Čaj od peršuna sprečava tkiva da apsorbuju soli, čime se pomaže rad bubrega i jetre.
Ovaj napitak se preporučuje u slučajevima infekcije bešike i pojave kamenja u bubrezima. Čaj sadrži folnu kiselinu i povoljno utiče na kardiovaskularno zdravlje. Pored svih lekovitih svojstava, peršun ima sposobnost da snizi nivo lošeg holesterola.
Zbog visokog sadržaja gvožđa, čaj od peršuna se naročito preporučuje osobama koje pate od anemije.
Čaj od peršuna može rešiti i problem lošeg zadaha.
Pogledajte i Magičan celer: Čistač organizma i jak afrodizijak
Kako se priprema čaj od peršuna
Dve kašičice svežeg ili sušenog peršuna stavite u provrelu vodu. Ostavite da odstoji 5-10 minuta, a zatim izvadite peršun. Kada se čaj prohladi, dodajte nekoliko kapi limuna i kašičicu meda ukoliko želite.
Čaj možete da konzumirate dva puta dnevno, a ne preporučuje se trudnicama jer može da ima negativne efekte.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: healthyfoodteam.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem