Studija koju su sproveli naučnici u Madridu, pokazala je da osobe koje konzumiraju više maslinovog ulja u svom organizmu imaju više osteokalcina, proteina koji pomaže jačanju kostiju.
Naučnici pretpostavljaju da osteokalcin pomaže u sprečavanju insulinske rezistencije, kada telo postaje imuno na posledice delovanja hormona.
Druga studija, koja je sprovedena na univerzitetu u Atini je pokazala da osobe koje žive u mediteranskom području ređe se oboljevaju od osteoporoze. Inače, ishrana u Mediteranu je bogata maslinama i maslinovim uljem, prenosi Dejli mejl.
Pored pozitivnog uticaja na kosti, maslinovo ulje smanjuje i rizik od moždanog udara.
Slatki hleb za Uskrs - posna praznična vekna iz rumunske kuhinje
Kako da postavite i ukrasite sto za Uskrs
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite najlepša dekupaž jaja za Uskrs
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem