Lekovita svojstva belog luka i nejgova fantastična aroma ponekad padnu u senku neprijatnog zadaha koji ostaje nakon ukusnog obroka. Srećom, određene namirnice sadrže materije koje neutrališu nezgodnog pratioca jela sa belim lukom.
Polifenoli, koji se nalaze u biljkama, mogu biti ključni u efikasnom suzbijanju zadaha od belog luka. Ova jedinjenja deluju kao antioksidanti i razbijaju sulfide koji daju oštar miris belog luka.1
Prvih pet namirnica sa liste sadrže polifenole, a efikasnost mleka dolazi iz kombinacije vode i masti koji ispiraju ostatke belog luka u ustima.
Evo koje namirnice su uspešni borci neprijatnog zadaha:
1. Jabuka
2. Spanać
3. Bosiljak
4. Peršun
5. Zeleni čaj
6. Mleko (punomasno ima veću efikasnost)
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu