Sledeće namirnice dokazano deluju na poboljšanje rada i zdravlja mozga.
Povećajte unos
Tamnozelenog povrća
Zeleno povrće kao što je kelj, brokoli ili grašak dobar je izvor magnezijuma koji pomaže glavnim moždanim receptorima za memoriju.
Plave ribe
Ako barem jedanput nedeljno jedete plavu ribu (losos, skušu, haringu ili tunjevinu), možete usporiti gubitak pamćenja.
Dobrih masnoća
Nezasićene ili „dobre” masnoće iz avokada, maslinovog ulja, orašastog voća i semenki, naš mozak održavaju „pametnim”.
Smanjite količinu alkohola
On uništava moždane ćelije, pa često konzumiranje alkoholnih pića sigurno podstiče zaboravnost.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu