Tim stručnjaka koji je sproveo istraživanje, objavljeno u naučnom časopisu „Nutrition Research", otkrio je da muškarci koji doručkuju obrok pripremljen od jaja troše manje kalorija kad im se za ručak ponudi jelo u neograničenim količinama, za razliku od muškaraca koji za doručak pojedu obrok iste energetske vrednosti u vidu peciva bogatih ugljenim hidratima.
Na čelu istraživača bila je Marija Luz Fernandez, koja je objasnila da se istraživanje sastojalo od ispitivanja razlika između dva prosečna doručka u SAD i dodala da je utvrđeno da doručak bogat proteinima itekako pomaže u kontroli osećaja gladi.
Takođe, Fernandezova je istakla da je sve više rezultata istraživanja koja dokazuju da su proteini visokog kvaliteta od velike važnosti za zdravlje, zbog čega je neophodno da oni budu sastavni deo prvog obroka u danu.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom