Američka dijeta omogućava brzo smanjenje masnih naslaga ishranom koja je bogata proteinima i mastima, a ako se pravilno pridržavate uputstava, možete da izgubite tri kilograma za pet dana.
Potrebno je da u svoj jelovnik ubacite kiselo, ljuto i slano.
Ishrana se sastoji od ribe, jaja i mesa, a dozvoljeni su voće i povrće. Slatkiši i namirnice bogate ugljenim hidratima strogo su zabranjeni.
U ovoj dijeti koristite hladno ceđena ulja, pijte najmanje dva litra vode dnevno (bez natrijuma i hlora) ili biljne čajeve.
Doručak po izboru
Izaberite jedan od ova dva predloga doručka i jedite ga svih pet dana.
Prvi izbor: 150 g mekog kravljeg sira pomešajte sa kašičicom lanenog ili maslinovog ulja i kašičicom semenki suncokreta ili susama.
Drugi izbor: Ispržite jedno jaje u tiganju ili ga skuvajte sa 50 g nemasne šunke i dodajte 200 g tvrdog sira sa svežim začinskim travama.
Pogledajte i Smršajte uz med i do 3 kilograma nedeljno
Predlog za prvi dan
Ručak:Medaljoni sa boranijom
Na dve kašičice ulja propržite sitno iseckanu glavicu crnog luka, dodajte 300 g skuvane zelene boranije, kašičicu začinskog bilja i kašiku seckanog peršuna. Na kašičici ulja ispržite 120 g pilećeg filea začinjenog biberom. Servirajte sve zajedno i dodajte dve kašičice polumasnog biljnog putera.
Večera: Voćna salata sa sirom
Na 100 g zelene salate naseckajte krušku ili jabuku, dodajte mandarinu isečenu na kriške i 50 g na kockice iseckanog feta sira, pet polovina jezgra od oraha, a sve prelijte sa dve kašike ulja i dodajte malo bibera.
Pogledajte i Pirinač dijeta - smršajte 7 kilograma za tri nedelje
Predlog za drugi dan
Ručak: Losos sa paprikama
Isecite dve sveže paprike na tanke kriške, dinstajte ih na dve kašičice ulja, dodajte dve kašičice kapra i malo tabasko sosa. U međuvremenu, 120 g lososa začinite limunom, pospite naseckanim peršunom, posolite po želji, umotajte u alufoliju i pecite 12 minuta u već zagrejanoj rerni na 220 stepeni C.
Večera: Pileća salata
Posolite 125 g pilećih grudi, ispecite na malo ulja i stavite da se ohlade. Izrendajte 300 g celera, dodajte ga pilećim grudima, pomešajte sa kašikom majoneza, začinite karijem i sa dva iseckana oraha. Pospite sa malo peršuna ili ukrasite listovima zelene salate.
Pogledajte i Post s voćem - ukusnom hranom do boljeg zdravlja
Predlog za treći dan
Ručak: Pečurke i spanać
Vatrostalnu posudu podmažite uljem, stavite 250 g opranog i dobro oceđenog spanaća, narežite na listiće 250 g svežih šampinjona i lagano dinstajte na 2 kašičice ulja, dok voda ne ispari. Začinite sa malo limuna i muskantnog oraščića, dodajte 50 g nemasne šunke isečene na kockice. Rasporedite spanać, pa prekrijte sa 2 tanke kriške sira i stavite u rernu. Pecite dok sir ne počne da se topi.
Večera: Supa od avokada
Izvadite košticu iz avokada, začinite ga kašikom soka od 1 limuna i istanjite tučkom za meso. Stavite avokado u posudu i nalijte ¼ litra vruće supe od povrća, dodajte 1 kašiku pavlake, posolite i pobiberite. Servirajte sa kobasicom od 50 g, koju ste zagrejali u toploj vodi.
Pogledajte i Lekovit napitak od heljde smanjuje apetit
Predlog za četvrti dan
Ručak: Grudi na belgijski način
U širokoj posudi zagrejte 1 kašičicu ulja putera, u to poslažite 300 g cikorije (vrsta zelene salate), posolite, pobiberite, dodajte muskantni oraščić, prelijte sokom od 1 pomorandže, pokrijte folijom i dinstajte na tihoj vatri 15 minuta. U međuvremenu 125 g pilećih grudi začinite i kratko pecite sa obe strane na malo ulja i servirajte sa prelivom od cikorije.
Večera: Tunjevina u majonezu
100 g tunjevine iz konzerve usitnite viljuškom, dodajte iseckanu glavicu crnog luka i kašiku majoneza. Sve začinite limunom i biberom, pa servirajte na 50 g listova zelene salate.
Pogledajte i Trodnevna dijeta s tunjevinom daje odlične rezultate
Predlog za peti dan
Ručak: Omlet
Umutite 3 jaja, dodajte sredinu većeg paradajza isečenog na kockice, začinite, pržite u dobro ugrejanom tiganju na 2 kašičice ulja. Dodajte dve kašike narendanog ementalera, sačekajte da sir počne da se topi, pa začinite sa malo belog luka i služite uz 50 g zelene salate, sa malo paradajza i marinadom od 2 kašičice ulja i limunovog soka.
Večera: Pastrmka sa pomorandžom
Na 100 g zelene salate rasporedite 100 g dimljene pastrmke, dodajte 30 g kisele pavlake, rasporedite kriške pomorandže i ukrasite komadićima pečenog badema.
Napomena: Pre drastičnih promena načina ishrane obavezno konsultujte lekara.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: Dijeta i zdravlje
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus