Verovatno često čujete da morate da čuvate želudac da ne biste imali loš zadah, da morate da održavate zube i desni i da ne jedete luk i to je to.
Međutim, spisak nije konačan, piše Hafington post. Evo namirnica koje nisu prijatelji svežeg daha.
Indijski kari
Da, znamo, prelepa stvar, izuzetno ukusna i pikantna. Međutim, ova gurmanska hrana vam neće pružiti osećaj svežine.
Giros
Mediteranski specijalitet, meso, feta, caciki salata, kiseli paradajz, i naravno, dosta luka.
Pogledajte i 5 namirnica za svež dah
Kafa
Ništa lepše od mirisa vruće kafe ujutru. I ne samo ujutru, i popodne, i uveče, ma kad god da vam odgovara! Međutim, ni kafa vam neće pružiti svež dah.
Ren
Savršeni dodatak mesu, bilo da isto stavljate u sendvič ili jedete uz meso. Međutim, ren svoj ukus vuče iz izotiocijanata, hemijskog jedinjenja koje svojim mirisom odbija životinje, pa i ljude koji bi možda u vašoj blizini.
Kombuha
Da kažemo ovako – najblaži čaj će iz vaših usta manifestovati miris acetona. Ili ,,miris'' pokvarene pomorandže. Zato birajte kada konzumirate kombuhu!
Sendviči sa tunjevinom
Kiseli miris ribe, luk... Ni malo šarmantno i pored toga što može biti izuzeton pikantno.
I naravno, sam luk
Miris za koji se veruje da rasteruje vampire, mislite na primer u tom pravcu! Luk, beli luk, oni sadrže aminokiselinu alin. Kada sečete luk alin pređe u propenil pa počnete da plačete, i to isto je odgovorno i za onaj opojni miris zbog koga svi u vašem okruženju znaju da ste jeli luk.
Pogledajte i Namirnice koje neutrališu zadah od belog luka
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom