Verovatno često čujete da morate da čuvate želudac da ne biste imali loš zadah, da morate da održavate zube i desni i da ne jedete luk i to je to.

Međutim, spisak nije konačan, piše Hafington post. Evo namirnica koje nisu prijatelji svežeg daha.

Indijski kari

Da, znamo, prelepa stvar, izuzetno ukusna i pikantna. Međutim, ova gurmanska hrana vam neće pružiti osećaj svežine.

Giros

Mediteranski specijalitet, meso, feta, caciki salata, kiseli paradajz, i naravno, dosta luka.

Pogledajte i 5 namirnica za svež dah

Kafa

Ništa lepše od mirisa vruće kafe ujutru. I ne samo ujutru, i popodne, i uveče, ma kad god da vam odgovara! Međutim, ni kafa vam neće pružiti svež dah.

Ren

Savršeni dodatak mesu, bilo da isto stavljate u sendvič ili jedete uz meso. Međutim, ren svoj ukus vuče iz izotiocijanata, hemijskog jedinjenja koje svojim mirisom odbija životinje, pa i ljude koji bi možda u vašoj blizini.

Kombuha

Da kažemo ovako – najblaži čaj će iz vaših usta manifestovati miris acetona. Ili ,,miris'' pokvarene pomorandže. Zato birajte kada konzumirate kombuhu!

Sendviči sa tunjevinom

Kiseli miris ribe, luk... Ni malo šarmantno i pored toga što može biti izuzeton pikantno.

I naravno, sam luk

Miris za koji se veruje da rasteruje vampire, mislite na primer u tom pravcu! Luk, beli luk, oni sadrže aminokiselinu alin. Kada sečete luk alin pređe u propenil pa počnete da plačete, i to isto je odgovorno i za onaj opojni miris zbog koga svi u vašem okruženju znaju da ste jeli luk.

Pogledajte i Namirnice koje neutrališu zadah od belog luka

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa