Hranljivost - Med je mešavina najmanje 180 vrsta različitih supstanci, organskih kiselina (jabučna, limunska, mlečna, čak i mravlja kiselina), vitamina, minerala, enzima, polenskih zrnaca, eteričnih ulja...
Niska kalorična vrednost - Odličan je zaslađivač jer na 100 g sadrži oko 100 kalorija manje od šećera.
Visoka energetska vrednost - Veoma prija za doručak sa žitnim pahuljicama, u nemasnom jogurtu, na dvopeku, ali i kao dodatak voćnim salatama.
Neobične kombinacije - Ukusan je i uz sireve, posebno one meke, poput svežeg kravljeg, rikote ili maskarponea.
Uz slano - Izvrstan je i u slanim jelima, kao dodatak salatnim prelivima, marinadama i za premazivanje pečenja.
SUPER SAVET: Da bi med sačuvao sve svoje korisne sastojke, čvrsto zatvorenu teglu meda čuvajte na hladnom mestu, daleko od sunčeve svetlosti.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.