Hranljivost - Med je mešavina najmanje 180 vrsta različitih supstanci, organskih kiselina (jabučna, limunska, mlečna, čak i mravlja kiselina), vitamina, minerala, enzima, polenskih zrnaca, eteričnih ulja...

Niska kalorična vrednost - Odličan je zaslađivač jer na 100 g sadrži oko 100 kalorija manje od šećera.

Visoka energetska vrednost - Veoma prija za doručak sa žitnim pahuljicama, u nemasnom jogurtu, na dvopeku, ali i kao dodatak voćnim salatama.

Neobične kombinacije - Ukusan je i uz sireve, posebno one meke, poput svežeg kravljeg, rikote ili maskarponea.

Uz slano - Izvrstan je i u slanim jelima, kao dodatak salatnim prelivima, marinadama i za premazivanje pečenja.


SUPER SAVET:  Da bi med sačuvao sve svoje korisne sastojke, čvrsto zatvorenu teglu meda čuvajte na hladnom mestu, daleko od sunčeve svetlosti.