Čudesne korpice sa mascarpone sirom i svežim voćem odlična su poslastica u letnjim danima, brzo se prave i veoma su ukusne.
Potrebno je
Za korpice:
- 200 g brašna
- 60 g putera
- 4 jaja
- 250 ml vode
- malo soli
Fil:
- 250 g mascarpone sira
- 200 g šlaga
- 100 g prah šećera
- malo vanilinog šećera
- voće, maline, borovnice, kupine
- malo cimeta
- toping od čokolade
Priprema:
Korpice pravite prve, najbolje je dan ranije. U šerpu staviti vodu i malo soli da prokuva. Zatim dodati brašno i skloniti sa šporeta, pa pomešati da se lepo sjedini.
Nakon toga staviti na tihu vatru i mešati dok smesa ne počne da se odvaja od posude. Kad se napravi kugla gotovo je. Ostaviti da malo odstoji i da se prohladi a onda dodavati jedno po jedno jaje. Miksirati bez prestanka da bi se sve lepo sjedinilo.
Pripremiti kalup za mafine, nauljiti naopako okrenut pleh pa oko svakog ispupčenja sipati smesu u krug sa špricom. Trebalo bi da vam ispadne 12 korpica. Ako stavljate oko svake vodite računa da se korpice ne dodiruju da se ne bi zalepile.
Staviti u zamrzivač da se stegne. Nakon sat vremena izvaditi ih i pržiti u dubokom ulju dok ne porumene. One koje vam ne stanu u prvoj turi za prženje vratite još malo u zamrzivač.
Ispečene korpice stavite na ubrus da se pokupi višak masnoće. Gotove korpice dok su još tople možete uvaljati u šećer pomešan sa cimetom.
Fil:
Mascarpone sir, vanilin šećer i prah šećer pomešati. Umutiti odvojeno šlag pa u njega sipati sir. Izmešati. Filovati korpice.
Odozgo poređati voće koje volite i preliti topingom od čokolade.
Korpice su spremne, uživajte!
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu