Ako volite Snikers čokoladice i nikada vam nije dovoljno takvih slatkiša ovaj recept je rešenje za vas. Osim što se brzo pravi ovaj kolač se sviđa gotovo svima.
Potrebno je:
- 300 g šećera
- 2,5 dcl vode
- 250 g margarina
- 100 g čokolade
- 400 g izlomljenog keksa
- 300 g seckanog pečenog kikirikija
- 2 kašike meda
Karamel fil:
- kesica karamel bombona
- 60 ml slatke pavlake
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 4 kašike ulja
- 20 g margarina
Priprema:
Prokuvati šećer i vodu, pa dodajte margarin i čokoladu. Kad se sve lepo sjedini, sklonite šerpu sa vatre pa dodajte 400 g lomljnog keksa i 300 g seckanog pečenog kikirikija.
Podmažite tepsiju u koju ćete sipati kolač.
Toplu masu sipajte u tepsiju, premažite medom i prelijte. Zatim na pari ili u mikrotalasnoj otopite karamel bombone sa slatkom pavlakom. Karamel sloj ide preko nugat sloja. Ostavite da se prohladi .
Priprema glazure:
Na tihoj vatri istopite 150 g čokolade sa 4 kašike ulja i 20 g margarina. Kad se lepo sjedini prelijte preko kolača. Ostavite da se dobro ohladi i stegne tako da možete da ga bez problema isečete.
Kad je sve dobro ohlađeno u frižideru, secite vlažnim nožem na kockice ili pravougaonike i služite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno