Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedna smesa za fil i kore: Kremasta torta sa keksom i čokoladom

Jedna smesa za fil i kore: Kremasta torta sa keksom i čokoladom

  Izvor: Foto: Shutterstock

Savršena za sve sladokusce.

Sastojci:

14 jaja

200 g šećera u prahu

400 g čokolade

500 g margarina

300 g mlevenog keksa

6 kašika šećera

400 g krem šlaga od čokolade

4dl mleka

Priprema:

1. Sjediniti žumanca i šećer u prahu pa umutiti na pari. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.

2. U ohlađeni fil dodati penasto umućeni margarin i izmiksati. Na kraju dodati mleveni keks i polako promešati varjačom.

3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti mikserom dok se ne otopi.

4. Sjediniti fil od čokolade sa šamom od belanaca i polako promešati varjačom.

5. Dobijeni fil podeliti na dva dela. Od jednog dela ispeći kore, a drugi deo ostaviti za fil.

6. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje pa sipati u njega 1/3 pripremljene smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC oko 20 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.

7. Prvu koru premazati polovinom ostavljene smese za fil i preklopiti drugom korom. Isti postupak ponoviti još jednom.

8. Krem šlag od čokolade umutiti sa mlekom i premazati preko torte.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: posaljirecept.rs

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti