Ukusna i kremasta torta sa najlepšim sastojcima.
Kokos korice:
- 9 belenaca
- prstohvat soli
- 300 g šećera
- 210 g kokosa
- 1,5 kašika brašna
Krem:
- 11 žumanca
- 120 g šećera
- 60 ml mleka
- 300 g čokolade za kuvanje
- 300 g putera
Metod:
Ulupati za koru belanca sa solju pa postepeno dodavati šećer i miksirati oko 10 minuta.
Dodati kokos i brašno pa lopaticom lagano umutiti.
Za to vreme rernu zagrejati na 130 stepeni pa u obložen veliki pleh 30 x 40 cm istresti smesu i peći 30 minuta.
Ostaviti biskvit da se ohladi pa ga preseći na tri dela. Možete praviti i u okruglom pehu.
Ulupati žumanca sa šećerom dok ne pobele, pa dodati mleko i staviti na paru da se kuva. Kada voda ispod šerpe provri kuvati oko 12 minuta.
Skinuti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi.
Ostaviti da se ohladi.
Penasto ulupati puter, pa mu dodati ohlađen krem i umutiti.
Ovim kremom premazati kore i tortu okolo, dekorisati iseckanom kokos čokoladicom ili glazirom od čokolade sa nekom svežom voćkom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: brzikolaci.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus