Ukusna i kremasta torta sa najlepšim sastojcima.

Kokos korice:

  • 9 belenaca
  • prstohvat soli
  • 300 g šećera
  • 210 g kokosa
  • 1,5 kašika brašna

Krem:

  • 11 žumanca
  • 120 g šećera
  • 60 ml mleka
  • 300 g čokolade za kuvanje
  • 300 g putera

Metod:

Ulupati za koru belanca sa solju pa postepeno dodavati šećer i miksirati oko 10 minuta.

Dodati kokos i brašno pa lopaticom lagano umutiti.

Za to vreme rernu zagrejati na 130 stepeni pa u obložen veliki pleh 30 x 40 cm istresti smesu i peći 30 minuta.

Ostaviti biskvit da se ohladi pa ga preseći na tri dela. Možete praviti i u okruglom pehu.

Ulupati žumanca sa šećerom dok ne pobele, pa dodati mleko i staviti na paru da se kuva. Kada voda ispod šerpe provri kuvati oko 12 minuta.

Skinuti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi.

Ostaviti da se ohladi.

Penasto ulupati puter, pa mu dodati ohlađen krem i umutiti.

Ovim kremom premazati kore i tortu okolo, dekorisati iseckanom kokos čokoladicom ili glazirom od čokolade sa nekom svežom voćkom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: brzikolaci.com