Ovom fantastičnom čokoladnom dezertu niko ne može da odoli.
Sastojci:
- 4 jaja
- 15 kašika šećera
- 100 g maslaca (sobne temperature)
- 2,5 šoljice od 2 dcl brašna
- 1 šoljica jogurta
- 2 kašike kakaa
- pola praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 50 g izlomljene mlečne čokolade
Priprema:
Belanca sa pola šećera posebno umutiti u cvrsti sneg. Žumanca umutiti sa pola šećera i dodati ostale sastojke, na kraju kašikom lagano dodati sneg od belaca, korpice puniti do pola, staviti kašiku nutele, pa prekriti sa smesom.
Peći oko 20 min na 200 stepeni. Napravite krem od 1,5 dcl pavlake za šlag i 150 g čokolade za kuvanje i time možete ukrasiti mafine.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Torte i kolači Ivanka
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus