Ovom fantastičnom čokoladnom dezertu niko ne može da odoli.
Sastojci:
- 4 jaja
- 15 kašika šećera
- 100 g maslaca (sobne temperature)
- 2,5 šoljice od 2 dcl brašna
- 1 šoljica jogurta
- 2 kašike kakaa
- pola praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 50 g izlomljene mlečne čokolade
Priprema:
Belanca sa pola šećera posebno umutiti u cvrsti sneg. Žumanca umutiti sa pola šećera i dodati ostale sastojke, na kraju kašikom lagano dodati sneg od belaca, korpice puniti do pola, staviti kašiku nutele, pa prekriti sa smesom.
Peći oko 20 min na 200 stepeni. Napravite krem od 1,5 dcl pavlake za šlag i 150 g čokolade za kuvanje i time možete ukrasiti mafine.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Torte i kolači Ivanka
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu