Super zaslađenje posle zajedničkog porodičnog ručka

Sastojci:

  • 2 pakovanja zaleđenih višnji
  • 2 kašike javorovog sirupa
  • 2 kašičice narendanog đumbira
  • 1 kašičica narendane pomorandžine kore
  • 3 kašičice ekstrakta vanile
  • 1/2 kašike cimeta
  • 1 šolja kokosa
  • 1/3 šolje bademovog brašna
  • 1/4 šolje kokosovog šećera
  • 1/4 šolje brašna od ovasa
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 šolje istopljenog kokosovog ulja
  • 1/2 šolje pistaća

Priprema:

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Na pleh postaviti 8 vatrostalnih posudica za kolače ili koristiti pleh za mafine.

Pomešati višnje, 2 kašike javorovog sirupa, đumbir, pomorandžinu koru, 2 kašike arome vanile, cimeta u plastičnoj posudi. Napuniti ovom smesom 1/3 posuda za kolače.

U posebnoj činiji kombinovati kokos, brašno ovasa i badema, kokosov šećer i so. Jedinjenju dodati ulje, 1 kašiku ekstrakta vanile, 1 kašiku javorovog sirupa, kao i pistaće. Mešati dok se smesa ne sjedini, te sipati u posude.

Peći 20 do 25 minuta, dok korica kolača ne bude zlatno-braon boje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu