Super zaslađenje posle zajedničkog porodičnog ručka
Sastojci:
- 2 pakovanja zaleđenih višnji
- 2 kašike javorovog sirupa
- 2 kašičice narendanog đumbira
- 1 kašičica narendane pomorandžine kore
- 3 kašičice ekstrakta vanile
- 1/2 kašike cimeta
- 1 šolja kokosa
- 1/3 šolje bademovog brašna
- 1/4 šolje kokosovog šećera
- 1/4 šolje brašna od ovasa
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 šolje istopljenog kokosovog ulja
- 1/2 šolje pistaća
Priprema:
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Na pleh postaviti 8 vatrostalnih posudica za kolače ili koristiti pleh za mafine.
Pomešati višnje, 2 kašike javorovog sirupa, đumbir, pomorandžinu koru, 2 kašike arome vanile, cimeta u plastičnoj posudi. Napuniti ovom smesom 1/3 posuda za kolače.
U posebnoj činiji kombinovati kokos, brašno ovasa i badema, kokosov šećer i so. Jedinjenju dodati ulje, 1 kašiku ekstrakta vanile, 1 kašiku javorovog sirupa, kao i pistaće. Mešati dok se smesa ne sjedini, te sipati u posude.
Peći 20 do 25 minuta, dok korica kolača ne bude zlatno-braon boje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem