Super zaslađenje posle zajedničkog porodičnog ručka
Sastojci:
- 2 pakovanja zaleđenih višnji
- 2 kašike javorovog sirupa
- 2 kašičice narendanog đumbira
- 1 kašičica narendane pomorandžine kore
- 3 kašičice ekstrakta vanile
- 1/2 kašike cimeta
- 1 šolja kokosa
- 1/3 šolje bademovog brašna
- 1/4 šolje kokosovog šećera
- 1/4 šolje brašna od ovasa
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 šolje istopljenog kokosovog ulja
- 1/2 šolje pistaća
Priprema:
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Na pleh postaviti 8 vatrostalnih posudica za kolače ili koristiti pleh za mafine.
Pomešati višnje, 2 kašike javorovog sirupa, đumbir, pomorandžinu koru, 2 kašike arome vanile, cimeta u plastičnoj posudi. Napuniti ovom smesom 1/3 posuda za kolače.
U posebnoj činiji kombinovati kokos, brašno ovasa i badema, kokosov šećer i so. Jedinjenju dodati ulje, 1 kašiku ekstrakta vanile, 1 kašiku javorovog sirupa, kao i pistaće. Mešati dok se smesa ne sjedini, te sipati u posude.
Peći 20 do 25 minuta, dok korica kolača ne bude zlatno-braon boje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus