Kora: Sve sastojke dobro umutiti i izliti u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta. Ostaviti da se kora potpuno ohladi. Preseći po debljini. Jedan deo ostaje drugi se izmrvi u fil.


Sastojci:

Za koru:

4 jaja

24 kašike šećera

24 kašike ulja

24 kašike mleka

24 kašike brašna

1 prašak za pecivo

Za fil:

5 kašika šećera

1 čaša vode

4 kašike džema od kasija

1 smrznuta pomorandža

Glazura od čokolade

Fil: U sud staviti da se istopi 1 čaša vode sa 5 kašika šećera. Kad se istopi dodati 4 kašike džema od kajsija, jedan deo kore koju ste presekli izdrobite i dodajte 1 izrendanu pomoranžu.

Sve dobro izmešati, a ako je tvrdo slobodno dodajte malo vode i džema da se masa sjednini.

Ovaj fil premazati preko kore i odozgo preliti glazurom od čokolade. Ukrasiti lešnicima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs