Preliv, fil ili dodatak za voćnu salatu... Odličan i preukusan.
Sastojci:
- 1 ½ šolja šećera
- 50 g slanog putera
- ¾ šolje slatke pavlake
- 1 kašičica soli
Priprema:
1. Šećer sipajte u manju šerpicu i stavite na šporet, na umereno jaku temperaturu i ostavite da se topi 5-7 minuta dok stalno mešate sa silikonskom spatulom ili žicom za mućenje.
2. Kad se šećer rastopi odmah dodajte puter i nastavite sa mešanjem dok se puter u potpunosti ne istopi. Nakon toga lagano sipajte slatku pavlaku i ostavite da proključa pa pustite da krčka svega jedan minut pa sklonite sa šporeta i dodajte so, dobro promešajte.
3. Dok je još vruć, umak sipajte u sterilnu staklenu teglicu, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ostavite u frižider da stoji najviše dve nedelje. Pre upotrebe sos blago umlačite.
Napomena: Ako ne želite previše slan umak izbacite ili smanjite količinu soli.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus