Preliv, fil ili dodatak za voćnu salatu... Odličan i preukusan.

Sastojci:

- 1 ½ šolja šećera

- 50 g slanog putera

- ¾ šolje slatke pavlake

- 1 kašičica soli

Priprema:

1. Šećer sipajte u manju šerpicu i stavite na šporet, na umereno jaku temperaturu i ostavite da se topi 5-7 minuta dok stalno mešate sa silikonskom spatulom ili žicom za mućenje.

2. Kad se šećer rastopi odmah dodajte puter i nastavite sa mešanjem dok se puter u potpunosti ne istopi. Nakon toga lagano sipajte slatku pavlaku i ostavite da proključa pa pustite da krčka svega jedan minut pa sklonite sa šporeta i dodajte so, dobro promešajte.

3. Dok je još vruć, umak sipajte u sterilnu staklenu teglicu, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ostavite u frižider da stoji najviše dve nedelje. Pre upotrebe sos blago umlačite.

Napomena: Ako ne želite previše slan umak izbacite ili smanjite količinu soli.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Lifepress magazin