Preliv, fil ili dodatak za voćnu salatu... Odličan i preukusan.
Sastojci:
- 1 ½ šolja šećera
- 50 g slanog putera
- ¾ šolje slatke pavlake
- 1 kašičica soli
Priprema:
1. Šećer sipajte u manju šerpicu i stavite na šporet, na umereno jaku temperaturu i ostavite da se topi 5-7 minuta dok stalno mešate sa silikonskom spatulom ili žicom za mućenje.
2. Kad se šećer rastopi odmah dodajte puter i nastavite sa mešanjem dok se puter u potpunosti ne istopi. Nakon toga lagano sipajte slatku pavlaku i ostavite da proključa pa pustite da krčka svega jedan minut pa sklonite sa šporeta i dodajte so, dobro promešajte.
3. Dok je još vruć, umak sipajte u sterilnu staklenu teglicu, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ostavite u frižider da stoji najviše dve nedelje. Pre upotrebe sos blago umlačite.
Napomena: Ako ne želite previše slan umak izbacite ili smanjite količinu soli.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.