Pravi se veoma brzo i jednostavno, sastojci su toliko lepi da će vam odmah poći voda na usta, a ukus ovog kremastog zadovoljstva će vas sigurno oduševiti!

Sastojci:

350 g mlevenog keksa

2 pune kašičice čokoladnog praha

90 g rastopljenog putera

100 ml mleka sa sobne temperature

400 g krem sira

50 g šećera u prahu

650 ml slatke pavlake

250 g lešnik krema

150 g crne čokolade

listići badema za dekoraciju (po želji)

Priprema:

Pomešati mleveni keks, čokoladni prah, puter i mleko, lepo sjediniti i formirati koru u kalupu kojem se skidaju stranice (ako nemate ovaj kalup, možete da koristite okruglu šerpu čije dno i stranice ćete obložiti providnom streč folijom, tako da folija viri iz šerpe). Ostavite da se hladi u frižideru dok vi mutite fil.

Umutiti krem sir sa šećerom u prahu, a u posebnoj činiji umutite 500 ml slatke pavlake, pa spojite bele filove. Polovinu premazati preko biskvita, a u drugu polovinu dodati lešnik krem i umutiti da se sjedini. Rasporediti preko belog fila i vratiti u frižider.

Za glazuru istopiti čokoladu sa preostalih 150 ml slatke pavlake. Preliti preko drugog fila i ostaviti još malo u frižideru. Izvadite iz kalupa ili šerpe (kad se dobro stegne, samo uhvatite foliju koja viri i izvadite tortu), pa ukrasite po želji listićima badema.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stl.kurir.rs