Torta Lenja žena popularna je zbog brze pripreme, ali stigla joj je konkurencija - torta savršenog ukusa Lenji muž.
Sastojci:
5 jaja
1 l mleka + 100 ml
100 ml ulja
250 g šećera
250 g brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike kakao praha
4 kesice pudinga od vanile
6 kašika kristal šećera
500 g kisele pavlake
5 kašika šećera u prahu
300 g malina
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Skuvati 1 l mleka, smanjiti temperaturu, pa dodati razmućene 4 kesice pudinga sa 6 kašika šećera. Mešajući da se ne zgrudva kuvati oko dva-tri minuta. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje, da se ne uhvati korica.
Umutiti 5 jaja, 100 ml ulja i 250 g šećera u penastu masu, pa dodati prašak za pecivo prosejan sa 250 g brašna i 3 kašike kakaoa. Smesu sipati u podmazan kalup za tortu. Odozgo lagano rasporediti kuvani puding, vadeći ga kašikom za sladoled ili supenom kašikom (kašiku namažite uljem ili vodom da se ne lepi). Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Dok se kolač peče, umutiti kiselu pavlaku sa šećerom, pa posle 30 minuta pečenja izvaditi kolač premazati ga kiselom pavlakom koju smo umutili i vratiti u rernu još 10 minuta da se peče.
Pečeni kolač ostaviti da se ohladi, izvaditi na tacnu ili skinuti obruč kalupa, ukrasiti malinama i umućenom slatkom pavlakom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus