Ovaj kolač obožavaju i deca.
Potrebni sastojci:
- 300 grama mlevenog keksa
- 200 grama rendane čokolade
- 100 ml mleka
Pomešajte ove sastojke i dobićete prvi sloj.
Beli deo:
- 500 ml mleka
- oko 80 grama pšeničnog griza
- 100 grama šećera
- 200 grama kokosovog brašna
Skuvatje griz i šećer i dok je smesa topla, dodajte kokosovo brašno i dobro promešajte. Stavite preko prvog sloja.
Glazura
Istopiti 100 ml slatke pavlake i 100 grama čokolade sa 40 grama putera.
Prohlađenu smesu prelijte čokoladnom glazurom.
Nakon što kolač prenoći, biće čvrst i lako ćete ga seći.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak