Zanimljiv način da pripremite banana split.
Sastojci:
Za koru:
- 2 šolje ptit bera
- 1/2 šolje putera
- 2 kašike šećer
- prstohvat soli
Za fil:
- 225 g kremastog sira, omekšan
- 1/4 šolje šećer
- 450 g šlaga
- 3 banane
- 550 g konzervisanog ananasa
- 450 g jagoda
- 1/2 šolje oraha, tostirani i seckani
- čokoladni sirup
- šarene mrvice za ukrašavanje
*Napomena: Ako niste kupili gotov šlag nego slatku pavlaku ili šlag u kesici pre ubacivanja u fil ga umutite.
Priprema:
Za koru: Premažite tepsiju u koju ćete ređati banana split sa malo ulja (dimenzija 23x33 cm). U drugoj posudi pomešajte keks koji ste prethodno izdrobili, rastopljeni puter, šećer i so. Stavite u tepsiju i lepo pritisnite da se sjedini, a zatim stavite u frižider nekih 15 minuta.
Za fil: U velikoj posudi mikserom umutite kremasti sir i šećer dok ne postanu lagani i tečni, pa dodajte 225 g šlaga. Dobijenu smesu ravnomerno rasporedite na koru. Zatim preko stavite sitno seckane jagode, ananas i banane seckane na tanke kolutove. Premažite preostalim šlagom i pospite orasima. Hladite najmanje 4 sata ili preko noći.
Pre serviranja po kolaču sipajte čokoladni sirup i preko pospite šarenim mrvicama.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem