Idealan desert za iznenadne goste jer se brzo priprema, a preukusan je.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 250 g brašna
- 200 g šećera
- 150 g jogurta
- 60 g maslinovog ulja
- 350 g jagoda
- 8 g praška za pecivo
- 1 izrendana kora limuna
Priprema:
Pomešajte u posudi jaja i šećer. Lepo umutite ručnom mutilicom, pa dodajte ulje, jogurt, pa opet umutite. Zatim dodajte prosejano brašno koje ste pomešali sa praškom za pecivom. Lepo umutite (brašno dodajte po malo da biste mogli lepo da sjedinite). Dodajte izrendanu koru limuna u smesu. Jagode očistite i sitno iseckajte, pa ubacite u smesu. Pleh prečnika 24 cm premažite puterom i sipajte malo brašna, zatim izručite smesu. Rasporedite kolač po celom plehu, a zatim jagode isecite na polovine i poređajte po vrhu. Pecite na 180°C nekih sat vremena.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus