Ukoliko ste ljubitelj lubenice, zavolećete i ovaj sladoled.
Sastojci:
- 700 g lubenice očišćene od koštica
- 250 ml grčkog jogurta ili kondenzovanog mleka
Priprema:
Na pleh ili tacnu stavite papir za pečenje, pa isečenu lubenicu rasporedite po papiru. Tako raspoređenu lubenicu ubacite u zamrzivač na 3 sata.
Nakon tri sata izvadite lubenicu i započnite s pripremom sladoleda. Polovinu lubenice stavite u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Zatim dodajte jogurt ili kondenzovano mleko, lubenicu koja se skupila na rubovima aparata špatulom sastružite u smesu, dodajte ostatak lubenice i opet blendajte.
Smesu prebacite u posudu prikladnu za zamrzavanje i vratite u zamrzivač na 2-3 sata. Nakon toga servirajte u činijama i uživajte.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus