Osvežavajući kolač za koji vam ne treba rerna.
Sastojci:
- jafa keks
- 620 ml slatke pavlake
- 200 ml kondenzovanog mleka
- 18 g želatina
- 4 kašike vode
- 200 g krem sira
- 100 g tamne čokolade
- 50 g mlečne čokolade
Priprema:
Poređajte po dnu i sa strane okrugle tepsije jafa keks. U šerpu sipajte 400 ml slatke pavlake i kondezovano mleko, a zatim dodajte želatin koji ste pomešali sa vodom i promešajte. Kuvajte par minuta samo dok se želatin ne istopi, konstantno mešajući. Ostavite da se smesa hladi sat vremena. Umutite 100 ml slatke pavlake i krem sir i dodajte u ohlađenu smesu sa kondezovanim mlekom. Lepo promešajte. Zatim sipajte dobijenu smesu preko keksa. Čokoladu istopite sa 120 ml slatke pavlake i sipajte preko kolača. Sve ohladite 30 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem