Osvežavajući kolač za koji vam ne treba rerna.

Sastojci:

  • jafa keks
  • 620 ml slatke pavlake
  • 200 ml kondenzovanog mleka
  • 18 g želatina
  • 4 kašike vode
  • 200 g krem sira
  • 100 g tamne čokolade
  • 50 g mlečne čokolade

Priprema:

Poređajte po dnu i sa strane okrugle tepsije jafa keks. U šerpu sipajte 400 ml slatke pavlake i kondezovano mleko, a zatim dodajte želatin koji ste pomešali sa vodom i promešajte. Kuvajte par minuta samo dok se želatin ne istopi, konstantno mešajući. Ostavite da se smesa hladi sat vremena. Umutite 100 ml slatke pavlake i krem sir i dodajte u ohlađenu smesu sa kondezovanim mlekom. Lepo promešajte. Zatim sipajte dobijenu smesu preko keksa. Čokoladu istopite sa 120 ml slatke pavlake i sipajte preko kolača. Sve ohladite 30 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs