Osvežavajući kolač za koji vam ne treba rerna.
Sastojci:
- jafa keks
- 620 ml slatke pavlake
- 200 ml kondenzovanog mleka
- 18 g želatina
- 4 kašike vode
- 200 g krem sira
- 100 g tamne čokolade
- 50 g mlečne čokolade
Priprema:
Poređajte po dnu i sa strane okrugle tepsije jafa keks. U šerpu sipajte 400 ml slatke pavlake i kondezovano mleko, a zatim dodajte želatin koji ste pomešali sa vodom i promešajte. Kuvajte par minuta samo dok se želatin ne istopi, konstantno mešajući. Ostavite da se smesa hladi sat vremena. Umutite 100 ml slatke pavlake i krem sir i dodajte u ohlađenu smesu sa kondezovanim mlekom. Lepo promešajte. Zatim sipajte dobijenu smesu preko keksa. Čokoladu istopite sa 120 ml slatke pavlake i sipajte preko kolača. Sve ohladite 30 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus