Uživajte u slatkim zalogajima.
Sastojci:
- velika jabuka
- 250 g očišcenih oraha
- 250 g brašna
- 2 kašike kakaa u prahu
- ½ kašičice sode bikarbone
- 2 ½ kašičice praška za pecivo
- 120 g šećera
- so
- jaje
- 125 g otopljenog maslaca
- 250 ml mlaćenice
- 50 g čokoladnih dražea
- 100 g crne čokolade za glazuru
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Očistite jabuke, isecite ih na četvrtine pa na kockice. Krupno isecite orahe. U činiji pomešajte kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, šećer i prstohvat soli.
2. Ulupajte jaje s maslacem i mlaćenicom. Dodajte smesi s brašnom, pa sve brzo zamesite. Dodajte jabuke, orahe i čokoladne dražee.
3. Testo sipajte u podmazane kalupe za mafine i pecite 20-25 minuta. Ostavite da se hlade u kalupu.
4. Napravite glazuru od čokolade. Izvadite mafine iz kalupa i prelijte glazurom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus