Fantastičan spoj keksa i kesten pirea čini ovu poslasticu neodoljivom.
Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g maslaca ili margarina
- 2 kašičice kakaa
- 2 kašike prah-šećera
- čaša mleka (otprilike)
- 250 g kesten-pirea
Priprema:
1. Pomešajte keks, prah-šecer i kakao, pa dodajte maslac ilimargarin sobne temperature i izmešajte varjačom.
2. Dodajte mleko da se dobije srednje gusta masa koju kasnije možete da mesite. Na aluminijumsku foliju nanesite masu s keksom i izravnajte je, odozgo stavite kesten-pire, i njega izravnajte, pa lagano urolajte pomocu folije.
3. Stavite u frižider najkrace na tri sata da se hladi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom