Fantastičan spoj keksa i kesten pirea čini ovu poslasticu neodoljivom.

Sastojci:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 150 g maslaca ili margarina
  • 2 kašičice kakaa
  • 2 kašike prah-šećera
  • čaša mleka (otprilike)
  • 250 g kesten-pirea

Priprema:

1. Pomešajte keks, prah-šecer i kakao, pa dodajte maslac ilimargarin sobne temperature i izmešajte varjačom.

2. Dodajte mleko da se dobije srednje gusta masa koju kasnije možete da mesite. Na aluminijumsku foliju nanesite masu s keksom i izravnajte je, odozgo stavite kesten-pire, i njega izravnajte, pa lagano urolajte pomocu folije.

3. Stavite u frižider najkrace na tri sata da se hladi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs