Brze, lake i ukusne, baš kao što su ih naše bake pravile.
Sastojci:
3 jaja
250 g kiselog mleka
250 g brašna
1 kašičica, nepuna sode bikarbone
šećer u prahu
vanila - za posipanje
ulje - za prženje
Priprema:
Jaja se umute sa kiselim mlekom i dodaje se prosejano bršano sa sodom. Mešajte drvenom kašikom dok se ne dobije homogena smesa.
Ugrejte ulje. Uzimajte od testa mokrom kašikom i polako stavljajte u ulje da se prže sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju.
Temperatura ulja ne treba da bude previsoka, da ne bi ostale žive unutra.
Krofnice se serviraju sa medom, sirom, slatkom ili šećerom u prahu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Bonapeti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus