Brze, lake i ukusne, baš kao što su ih naše bake pravile.
Sastojci:
3 jaja
250 g kiselog mleka
250 g brašna
1 kašičica, nepuna sode bikarbone
šećer u prahu
vanila - za posipanje
ulje - za prženje
Priprema:
Jaja se umute sa kiselim mlekom i dodaje se prosejano bršano sa sodom. Mešajte drvenom kašikom dok se ne dobije homogena smesa.
Ugrejte ulje. Uzimajte od testa mokrom kašikom i polako stavljajte u ulje da se prže sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju.
Temperatura ulja ne treba da bude previsoka, da ne bi ostale žive unutra.
Krofnice se serviraju sa medom, sirom, slatkom ili šećerom u prahu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Bonapeti
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom