Brze, lake i ukusne, baš kao što su ih naše bake pravile.

Sastojci:

3 jaja

250 g kiselog mleka

250 g brašna

1 kašičica, nepuna sode bikarbone

šećer u prahu

vanila - za posipanje

ulje - za prženje

Priprema:

Jaja se umute sa kiselim mlekom i dodaje se prosejano bršano sa sodom. Mešajte drvenom kašikom dok se ne dobije homogena smesa.

Ugrejte ulje. Uzimajte od testa mokrom kašikom i polako stavljajte u ulje da se prže sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju.

Temperatura ulja ne treba da bude previsoka, da ne bi ostale žive unutra.

Krofnice se serviraju sa medom, sirom, slatkom ili šećerom u prahu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Bonapeti