1. Sjedinite slatku pavlaku i so u šerpi i pustite da proključa, a zatim sklonite sa vatre.


Sastojci:

400 ml slatke pavlake
1/8 kašičice soli
2 jaja
150 g šećera
450 g seckanih jagoda
pola kašike limunovog soka

2. U posebnoj činiji umutite jaja sa polovinom šećera, pa dodajte vruć krem - sipajte ga polako uz neprekidno mućenje.

3. Vratite u šerpu i kuvajte na nižoj temperaturi, ne dozvolite da proključa. Kuvajte uz stalo mešanje, dok se smesa blago ne zgusne. Ohladite fil na sobnoj temperaturi i povremeno promešajte. Neka se hladi najmanje 2 sata.

4. Dok se fil hladi, u blenderu umutite jagode sa preostalim šećerom i sokom od limuna, dok ne postane glatko. Smesu procedite i sipajte u ohlađen fil, pa dobro izmešajte.

5. Sipajte u željene posude i ostavite da se zaledi u zamrzivaču. Ovaj sladoled može da stoji nedelju dana.