1. Pomešajte šećer, mleko, so i kakao i zagrejte u dubokom tiganju na umerenoj vatri konstantno mešajući, dok ne počne da struji.
2. U činiju stavite žumanca i blago umutite. Oko 125 ml tople smese stavite u žumanc ai promešajte, pa sve sipajte u toplu smesu.
3. Ponovo zagrevajte dok se ne zdusne, ali ne sme da vri. Sklonite sa vatre, dodajte iseckanu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Smesu sipajte u hladnu činiju i stavite u frižider dok se dobro ne ohladi.
4. Promešajte sladoled i sipajte u odgovarajuću činiju i stavite u zamrzivač.
5. Sladoled možete povremeno vaditi iz zamrzivača i promešati
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus