1. Pomešajte šećer, mleko, so i kakao i zagrejte u dubokom tiganju na umerenoj vatri konstantno mešajući, dok ne počne da struji.
2. U činiju stavite žumanca i blago umutite. Oko 125 ml tople smese stavite u žumanc ai promešajte, pa sve sipajte u toplu smesu.
3. Ponovo zagrevajte dok se ne zdusne, ali ne sme da vri. Sklonite sa vatre, dodajte iseckanu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Smesu sipajte u hladnu činiju i stavite u frižider dok se dobro ne ohladi.
4. Promešajte sladoled i sipajte u odgovarajuću činiju i stavite u zamrzivač.
5. Sladoled možete povremeno vaditi iz zamrzivača i promešati
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom